GERT ROELOFSEN

Beeldend kunstenaar
Jan hooglandstraat 31
8121 BV Olst
Mobiel 06 138 06 927
info@gertroelofsen.nl
www.gertroelofsen.nl

     
   


Gert Roelofsen studeerde af aan de kunstacademie in Groningen in 2004. Hij experimenteerde met verschillende werkwijzen en kwam daarbij steeds uit op een techniek waarin het vloeien het hoofdthema vormde.

Het object water was zijn inspiratiebron en nu, na enkele jaren, boeit het fenomeen van eb en vloed op de Waddenzee hem nog steeds mateloos. Elke zes uur verandert het waddenlandschap onder invloed van dit natuurlijk gebeuren en niets staat vast. Steeds komt er een ander landschap tevoorschijn na een vloedperiode. Oneindig zijn de spectrumkleuren in de atmosfeer van dit gebied.

Na enkele jaren op groot formaat op papier en karton ‘gevloeid’ te hebben, werkt hij nu op polypropyleen, een transparante kunststoffolie die de indruk van cellofaan geeft. In de kunststoffolie-fabriek Sylvaphane te Leek hangt  een werk van hem in de hal.

 

Daarnaast werkt hij driedimensionaal.

Onderwerpen als "natuur(lijk), paradijs en de ziel worden verbeeld in de meest uitlopende materialen.

Zo verloopt het oneindige pad van het "paradijs" over polyesther en wordt "wurgende liefde" verbeeld door de ogenschijnlijke verworming van boomwortels door onder spanningstaande rubberbanden. Samengebundelde electriciteitsdraadjes vormen zich paralel aan de haarwortels van een boom tot een dikke draadkabel naast het begin van de boomstam.

Altijd is er een natuurlijk element in het beeld verwerkt.