Expositie KunstaanZ Deventer 2022

Opening expositie Vrijheid bij KunstaanZ

Donderdagmiddag 7 april was de feestelijke opening van de expositie van kunstcollectief ‘t Sal Olst-Wijhe.

Voor het eerst sinds de coronaperiode kon er met een aantal genodigden  met o.a. de sponsoren van deze tentoonstelling: Deventer Cultuur Club, Stichting Wesseling van Breemen en KunstaanZ, weer volop geborreld en genetwerkt worden aan Brink 16 in Deventer.

Na het welkomstwoord, opende Wethouder Carlo Verhaar de expositie met een toast op kunst- en cultuur in Deventer en haar buurgemeenten Olst-Wijhe. Het niveau en diversiteit van de getoonde kunstwerken, het enthousiasme van de kunstenaars en de sfeer die de urbex omgeving van het pand van KunstaanZ uitstraalt, waren ingrediënten voor een uitstekende sfeer. Ook was er muziek: Wilto Kampinga (gitaar) en Petra Hoff (zang)  beiden kunstenaars van ‘t Sal brachten als spontaan opgericht gelegenheidsduo twee passende songs.

De exposerende kunstenaars waren; Henny Beckers (schilderijen), Henny Schaapman (schilderij en beelden), Wilto Kampinga (schilderijen), Harry Ravers (3d, glaskunst en grafiek), Anneke Mensink (beelden), Christien de Jong (toegepaste kunst en interactieve kunst) , Jean Nieuwenhuis (fotografie), Wil Bijker (fotografie) en Joke Proper (schilderijen)

De tenstoonstelling Vrijheid vond plaats van 7 april t/m 29 mei 2022 bij KunstaanZ, Brink 16 in Deventer. 

Onderstaand foto’s opening expositie gemaakt door Jean Nieuwenhuis.