Reinoud Klein Wassink

In memoriam Reinoud Klein Wassink

Op 29 december 2021  kregen wij het verdrietige bericht dat onze collega kunstenaar Reinoud was overleden. Een bijzonder mens en goede vriend die door velen gemist zal worden. Hij was tekenleraar en gaf les aan o.a. Joke die daar hele goede  herinneringen aan bewaard. Reinoud was een zeer inspirerende docent, een leraar om nooit te vergeten. Met Harry heeft hij een aantal duo exposities gehouden in het atelier van Harry.

Reinoud was een betrokken, authentieke collega. Tijdens ons maandelijks kunstcafé hebben we genoten van zijn gastvrijheid, zijn zachtaardigheid en zijn kennis van kunst en kunstgeschiedenis. Zo lang hij kon deed hij positief en vol optimisme mee met onze groepsexposities. Een van zijn laatste tentoonstellingen met ‘t Sal was in 2021 in het Deventer ziekenhuis. Daar heeft hij nog uitgebreid genoten van de geëxposeerde kunst van ons collectief.

Reinoud bleef zolang het kon betrokken, zijn kunst kenmerkte zich door persoonlijke beeldende verhalen over zijn leven, zijn omgeving, zijn passies. Hij liet zich leiden door de dromen van zijn hart.

Reinoud een denker, onderzoeker en techneut. Het getal 7 was voor hem erg belangrijk, binnen het gekozen thema zocht hij naar 7 situaties, personen of mogelijkheden om op het doek vast te leggen. Zo realiseerde hij zijn 7 postume naakten, 7 overleden schrijvers en 7 nachten in St. Vito alles voorzien van zijn onderzoek resultaat en verantwoording. Reinoud was een begenadigd  film regisseur en maker.

We zullen hem en zijn werken missen en we sluiten af met een spreuk van Pablo Picasso:

Kunst wast de ziel schoon van het stof van het alledaagse leven.

Een bijzonder mens heeft ons verlaten. We blijven hem eren met zijn eigen plek op onze website.

Kunstcollectief tsal